Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja III. (021-030. versek)

2021. június 22. 22:51 - Liberális Artúr

021. Azok, akik hitetlenkednek Allah Jeleivel szemben és jogtalanul megölik a Prófétákat és megölik azokat, az emberek közül, akik az igazságosságot parancsolják meg - nos ezeknek add hírül a fájdalmas büntetés hírét.

022. Ők azok, akiknek kárba vesztek evilági és túlvilági tetteik, és nincsenek nekik segítőik.

023. Vajon nem láttad azokat, akik egy részt kaptak a Tórából? Midőn ők felszólíttatnak a Tórára, hogy az döntsön  közöttük. Majd egy csoport közülük a hátát fordítva elfordul!

024. Ez azért történik mivel azt mondják: "A Pokol minket csak néhány meghatározott számú napig fog érinteni." Káprázatba vitte őket a vallásukban az, amit maguktól kitaláltak.

025. És hogyan lesz majdan, ha Mi összegyűjtjük őket a Feltámadás Napjára, amelyhez kétség nem férhet? És mikor minden egyes lélek teljes jutalmazásban részesül amiatt, amit elkövetett. És ők nem fognak jogtalanságot elszenvedni.

026. Mondd Mohamed: "Ó, Uram! A királyság Birtokosa! Te annak adod a királyságot, akinek akarod. És attól ragadod el a hatalmat, akitől akarod. Hatalmassá teszed azt, akit akarsz és megalázod azt, akit akarsz. A Te Kezedben van minden jó! Bizony Te mindenre képes vagy!"

027. Te vagy az, Aki az éjszakát belépteted a nappalba és Te lépteted a nappalt az éjszakába. És Te hozod elő az élőt a halottból és Te hozod elő a halottat az élőből. És Te gondoskodsz arról, akiről akarsz, számolgatás nélkül.

028. A hívők ne fogadják a hitetleneket barátaikul, a hívők helyett! Aki ezt teszi, az bizony szakított Allahhal mindenben. Kivéve akkor, ha igazán félnetek kell tőlük. Allah figyelmeztetve int magától benneteket. Allahhoz lesz majdan az út.

029. Mondd Mohamed: "Akár elrejtitek azt, ami a lelketekben van, akár nyilvánosságra hozzátok, Allah tudja azt. És Ő tudja azt is, ami az egekben és a földön van. Allah mindenre képes."

030. A Feltámadás Napján, amikor minden lélek maga előtt találja mindazt a jót, amit elkövetett és mindazt a rosszat is, amit elkövetett. Akkor azt szeretné, hogy bárcsak közte és azon nap között nagyon nagy távolság lenne. Allah figyelmeztetve int magától benneteket. Allah Könyörületes a szolgákkal.

Röviden: Allah mindenható, és a hitetleneknek és képmutatóknak nem lesz jó.

Magyarázatok:

  • A 23. versben a második Tóra valójában "Könyv", de szeretem egyértelműsíteni az utalásokat. Itt viszont megoszlanak a vélemények, hogy a Tórára vagy a Koránra utal inkább; szerintem logikusabb a Tóra, ezért annál maradtam.
  • A 28. vers nem arról szól, hogy muszlimok ne barátkozhatnának (gyakori szándékos félremagyarázás) másokkal, hanem hogy érdemesebb muszlimok szövetségét keresni és nem érdekből szövetkezni másokkal. Konkrétan az uhudi csatához térünk vissza, ahol Abdullah a hatalom reményében a zsidók támogatását kereste.

Szójegyzék:

  • Kéz: Ez sokkal nagyobb vitát generált, mint gondolná az ember azzal kapcsolatban, hogy képletesen vagy fizikailag értendő; mindenesetre mindenképpen a hatalom jele.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr2816599846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása