Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja IV. (031-041. versek)

2021. június 23. 23:59 - Liberális Artúr

031. Mondd Mohamed: "Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek engem! Abban az esetben Allah szeretni fog benneteket és Allah megbocsátja bűneiteket. Allah bizony Megbocsátó és Irgalmas."

032. Mondd Mohamed: "Engedelmeskedjetek Allahnak és Mohamednek! Ám, ha elfordultok, Allah bizony nem szereti a hitetleneket."

033. Bizony Allah kiválasztotta Ádámot és Noét és Ábrahám nemzetségét és Joachim családját a Világok fölé.

034. Egymás leszármazottaiként! Allah a Halló és a Látó!

035. Midőn Joachim felesége azt mondta: "Uram! Én neked ajánlom fel azt, ami a testemben van! Fogadd el tőlem! Hiszen Te vagy a Halló és a Tudó."

036. És miután megszülte őt, azt mondta: "Uram! Leánygyermeket hoztam a világra." Ám Allah jobban tudja mit hozott ő a világra. "A fiúgyermek nem olyan, mint a lánygyermek. Máriának neveztem el őt. A Te védelmed alá helyezem őt és a leszármazottait a megkövezendő sátán elől."

037. Allah elfogadta őt szép elfogadással és jó módon növelte őt. Zakariás védőszárnyai alá helyezte. És mindig midőn belépett hozzá Zakariás a szentélybe úgy találta, hogy mindennel el van látva.

  • Mondta: "Ó Mária! Hogyan, honnan lehet ez neked?"
  • Mondta: "Ez Allahtól származik. Allah bizony gondoskodik akiről akar, számolgatás nélkül."

038. Ezután fohászkodott Zakariás az Urához, így szólván: "Uram! Ajándékozz nekem Tőled származó jó utódot! Hiszen Te vagy az, Aki meghallgatod a fohászt."

039. És szólították őt az Angyalok miközben ő a szentélyben állva imádkozott: "Allah bizony János örömhírét közli veled, megerősítendő az Allahtól való szót. Úr lesz ő és önmegtartóztató és próféta az igazak közül."

040.

  • Mondta: "Uram! Hogyan lehetne nekem fiúgyermekem, hiszen már igen idős korba jutottam és a feleségem meddő?"
  • Mondta Allah: "Ekképpen! Allah azt tesz, amit csak Ő akar."

041.

  • "Uram!" - mondta. "Adj nekem jelet!"
  • Allah mondta: "A te jeled az lesz, hogy nem beszélsz az emberekkel három napig csak jellel. És emlékezz meg a te Uradról igen gyakran és magasztald Őt este és reggel!"

Röviden: A próféták egymás leszármazottai és kiválasztottak, ahogy Zakariás és fia, János valamint Joachim és lánya, Mária.

Magyarázatok:

  • A 35-36. versek arra utalnak, hogy Anna (Joachim felesége) templomi szolgálatra szánta volna gyermekét, de ezt csak fiúk végezhették.

Szójegyzék:

  • Világok (alamin): beleértve minden lényt, világot
  • Noé (i. e. 30. század - i. e. 20. század): A jól ismert bibliai történetben Ádám leszármazottja, isteni parancsra hajót épített családjának és az állatoknak, hogy a mindent elpusztító özönvíztől megmeneküljenek. Az iszlámban próféta.
  • Zakariás (i. e. 1. század): János apja, az iszlámban próféta.
  • János (i. e. 1 század - i. u. 1. század): Keresztelő János, Zakariás fia, zsidó hittérítő, aki előkészítette a terepet Jézusnak, majd megkeresztelte. Illegális esküvőért lefejezték. Az iszlámban próféta.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr5016602014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása