Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XI. (102-109. versek)

2021. július 07. 15:18 - Liberális Artúr

102. Ó ti, akik hisztek! Féljétek Allahot, az Őt megillető istenfélelemmel! És csak úgy haljatok meg, hogy muszlimok vagytok!

103. És kapaszkodjatok Allah kötelékébe mindannyian! És ne szakadozzatok szét! És emlékezzetek Allah azon kegyelmére, amit irántatok gyakorolt, amidőn ellenségek voltatok, ám Ő egyetértést teremtett a szíveitek között, és az Ő kegyelme révén testvérekké váltatok. És midőn a Pokol mélyének a szélén voltatok, Ő megmentett benneteket onnan. Allah ekképpen magyarázza meg nektek az Ő Jeleit. Talán az Egyenes Útra vezéreltettek.

104. És így belőletek olyan közösség válhasson, amely felhív a jóra, megparancsolja a helyénvalót és megtiltja a rosszat. Ők lesznek a boldogulok.

105. Ne legyetek olyanok mint azok, akik csoportokra szakadtak szét és nézeteltérés támadt közöttük azután, hogy elérkeztek hozzájuk a világos jelek. Nekik hatalmas büntetés jár!

106. A Feltámadás Napján némely arcok fehérré és ragyogóvá lesznek, más arcok pedig elfeketednek. És azok, akiknek arca elfeketedik az mondatik nekik: "Hitetlenek lettetek a hitetek után? Ízleljétek hát meg azt a büntetést, amivel szemben hitetlenek voltatok!”

107. Ám azok, akiknek arca ragyog, ők Allah Könyörületébe jutnak, amelyben örökkön időznek.

108. Ezek Allah Jelei. Mi az Igazságnak megfelelően recitáljuk azt neked Mohamed. Allah nem akar igazságtalanságot a Világokkal szemben.

109. Allahé mindaz, ami az egekben és a földön van! Hozzá térnek majdan vissza dolgok.

Röviden: Az iszlám (újra)egyesíti az embereket.

Magyarázatok:

  • A 103-105. versek történelmileg két medinai, állandóan hadakozó törzsre vonatkoznak, de általánosságban természetesen az emberiségre.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr4116614984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása