Artúr iszlám blogja

004. A nők V. (026-033. versek)

2022. június 26. 23:06 - Liberális Artúr

 

026. Allah meg akarja nektek magyarázni mi a törvényileg engedélyezett és mi a tiltott és meg akarja mutatni nektek azok szokásos hagyománya alapján, akik előttetek éltek. És kiengesztelődve akar felétek fordulni. És Allah Tudó és Bölcs.

027. Allah kiengesztelődve akar felétek fordulni. Ám azok, akik a vágyaikat követik hatalmas elfordulással akarnak letérni.

028. Allah könnyíteni akar rajtatok, hiszen az ember gyengének teremtetett.

029. Ó, ti, akik hisztek! Ne pocsékoljátok el javaitokat egymás között haszontalanul, kivéve, ha olyan kereskedelemről van szó, amelyről kölcsönösen megállapodtatok. És ne öljétek meg egymást! Allah bizony irgalmas veletek.

030. Aki ellenségeskedésből és jogtalanságból teszi ezt, azt a Pokol tüzén fogjuk elégetni. Ez bizony könnyű Allahnak.

031. Ha elkerülitek azon nagy bűnöket, amelyektől eltiltattatok, Mi eltöröljük rólatok a rossz cselekedeteiteket. És kegyes bemenetet biztosítunk nektek a Kertbe.

032. És ne áhítozzátok azt, amivel Allah egyeseket előnyben részesített másokkal szemben! A férfiaknak is megvan a részük abból, amit szereztek és az asszonyoknak is megvan a részük abból, amit szereztek. Kérjétek Allahot, hogy részeltessen benneteket az Ő túláradó Kegyelméből! Hiszen Allah minden dolognak a Tudója!

033. Mindenkinek kijelöltünk örököst, akik jogosultak arra, amit hátrahagynak a szülők, a közeli rokonok, és azok, akikkel esküvel megerősített szálak kötnek össze. Adjátok meg nekik az ő részüket! Allah bizony minden dologra tanú.

Röviden: Az ember gyenge jellemű, ezért küzdjünk az az irigység ellen, és ne vegyük el jogtalanul mások tulajdonát és életét.

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr6916707742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása