Artúr iszlám blogja

004. A nők (043-050. versek)

2022. november 16. 23:45 - Liberális Artúr

 

043. Ó, ti, akik hisztek! Ne közeledjetek az imához ittasan, csak akkor, ha már tudjátok, mit mondotok! És tisztátalanul se, kivéve, ha úton járók vagytok - míg meg nem mosakodtok. És ha betegek vagytok, vagy úton vagytok, avagy valaki közületek az illemhelyről jön, vagy nőt érintettetek s nem találtatok vizet akkor tiszta homokot használjatok! Simítsátok végig az arcaitokat és a kezeiteket. Bizony Allah Elnéző és Megbocsátó!

044. Vajon nem látod azokat, akik kaptak az Írásból a zsidók és a keresztények egy részt. A tévelygést vásárolják meg. És ők azt akarják, hogy ti eltévelyedjetek az Egyenes Útról.

045. Allah ismeri a legjobban az ellenségeiteket. Allah elégséges támogató! Allah elégséges segítő!

046. Azok közül, akik a zsidó vallást követik többen kiforgatják a szavakat a helyeikről. És azt mondják: "Halljuk és nem engedelmeskedünk!" Vagy: "Halljad hallhatás nélkül!" És: "Figyelj ránk raina." Így csavarják ki a nyelvükkel, a vallás ellen intézve a támadást. Ha azt mondták volna: "Halljuk és engedelmeskedünk", vagy "halljad" és "nézz ránk" az bizony jobb lenne nekik és ildomosabb is. Ám Allah elátkozta őket a hitetlenségük miatt. Bizony közülük csak kevesen hisznek.

047. Ó, ti, akiknek az Írás adatott!  Higgyetek abban, amit kinyilatkoztattunk, megerősítve ezzel azt, ami már régóta nálatok van, mielőtt még eltöröljük az arcokat s a hátukra helyeznénk azokat. Vagy mielőtt még megátkoznánk őket, ahogyan megátkoztuk a szombat ellen vétőket. Allah parancsa mindig végrehajtatik.

048. Allah nem bocsátja meg, hogy társítást kövessenek el Vele szemben. Ám megbocsátja azt, ami ezen kívül van, annak, akiknek akarja. Aki társítást követ el Allahhal szemben, az bizony hatalmas bűnt eszelt ki.

049. Talán nem láttad azokat, akik tisztának nyilvánítják magukat? Ám Allah azt tisztít meg, akit akar. És annyi jogtalanságot sem fognak elszenvedni, mint a datolyamagon lévő hártya.

050. Nézd hogyan koholnak Allah ellen hazugságokat! Ez bizony elégséges nyilvánvaló bűnnek!

Röviden: Imádkozni csak tiszta tudattal és testtel szabad;

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr8617978904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása