Artúr iszlám blogja

002. A tehén XI. (087-096. versek)

2021. május 07. 22:26 - Liberális Artúr

087. Bizony Mózesnek adtuk korábban a Tórát, és utána még küldötteket küldtünk. És Jézusnak, Mária fiának, világos bizonyítékokat adtunk és megsegítettük őt Gábriellel. Vajon valahányszor csak küldött jött hozzátok valami olyannal, ami nem tetszik nektek, akkor ti gőgös fennhéjázó módon viselkedtek? Majd egy csoportot meghazudtoltok és egy másik csoportot megöltök?

088. És mondták: "A mi szívünk letakartatott!" De Allah megátkozta őket a hitetlenségükért. és kevéssé hisznek csak.

089. És miután ez a Korán jött el hozzájuk Allahtól, megerősítendő azt, ami már náluk volt, jóllehet előzőleg segítségért könyörögtek azok ellen, akik hitetlenek, ám miután eljött hozzájuk az, amit már ismertek, hitetlennek mutatkoztak vele szemben. Allah átka legyen a hitetleneken!

090. Milyen kicsinyes áron adták el magukat azáltal, hogy hitetlenek a Koránnal szemben, lázadozva az ellen, hogy Allah annak nyilatkoztatja ki az Ő kegyelmét a szolgái közül, akinek Ő akarja. Haragvást haragvásra halmoztak. A hitetleneknek megalázó büntetés jár.

091. És, ha mondatik a zsidóknak: "Higgyetek abban, amit Allah lebocsátva kinyilatkoztatott!" Ők azt mondják "Hiszünk abban, ami nekünk küldetett le." Ám nem hisznek abban, ami utána jött. Holott az az Igazság, bizonyságául annak, ami már náluk van. Mondd: "Miért öldöstétek Allah prófétáit ezt megelőzően, ha ti valójában hívők vagytok?"

092. Holott Mózes már világos bizonyítékokkal jött el hozzátok. Ám ti előhoztátok a borjút azután, és bűnösök voltatok.

093. És emlékezzetek midőn Mi egyezséget kötöttünk veletek és felemeltük fölétek a Sínai-hegyet azzal hogy: "Erősen ragadjátok meg azt, amit elhoztunk nektek és hallgassátok!" Ők azt mondták: "Halljuk és engedetlenek leszünk!" A szívük eltelt a borjúval hitetlenségükben. Mondd: "Bizony alantas dolog az, amit a hitetek parancsol nektek, ha tényleg hívők vagytok."

094. Mondd: "Ha a Túlvilági lakhely csak nektek jár, Allahnál, a többi ember nélkül, akkor kívánjátok a halált, ha az igazak közül valók vagytok."

095. De nem fogják azt kívánni soha, amiatt, amit a kezük korábban elkövetett. Allah ismeri a bűnösöket.

096. És bizony úgy találod majdan őket, hogy ők ragaszkodnak leginkább az élethez, még azoknál is jobban, mint azok, akik társítanak. Közöttük mindegyik olyan, aki azt szeretné ha ezer évig élhetne? Ám, ha ilyen hosszú életű lenne is, az sem tudná a büntetéstől távol tartani. Allah látja azt, amit őt tesznek.

Röviden: Az eddigiek folytatása, azaz egyes zsidó törzsek korábbi tanokkal való szembefordulása.

Magyarázatok:

  • A 95. vers egy későbbi versre utal, amely Jézus keresztre feszítéséről szól.

Szójegyzék:

  • Jézus: Zsidó hittérítő az első században, a kereszténység szerint Isten fia és egyben Isten maga, aki megváltotta az emberiséget bűneitől. Az iszlámban próféta, aki a keresztre feszítés előtt a Mennybe ment.
  • Mária: Jézus anyja, akit szűzen szült, mind a kereszténységben, mind az iszlámban nagy tiszteletnek örvend.
  • Gábriel: Mind a kereszténységben, mind az iszlámban magasrangú angyal, aki többször közvetített isteni üzeneteket.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr8316524982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása