Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XIX. (181-189. versek)

2021. szeptember 27. 14:42 - Liberális Artúr

181. Allah bizony meghallotta azok a zsidók szavát, akik azt mondták:

  • "Allah szegény, ám mi gazdagok vagyunk."

Le fogjuk írni azt, amit mondtak! És azt is, hogy jogtalanul ölték meg a Prófétákat. És azt mondjuk:

  • "Kóstoljátok meg a lángoló Pokol büntetését!"

182. Ez azért történik, amit a kezeitek korábban elkövetett. És Allah soha sem követ el jogtalanságot az Ő szolgáival szemben.

183. És azok a zsidók hangját is meghallotta, akik azt mondták:

  • "Allah meghagyta nekünk, hogy ne higgyünk egyetlen Küldöttnek sem, amíg az nem hoz nekünk áldozatot, amit felfal a tűz."
  • Mondd: "Bizony már én előttem is eljöttek hozzátok a Küldöttek a Világos Bizonyítékokkal és azzal, amit ti beszéltek. Akkor hát miért öltétek meg őket, ha az igazat szólók közül valók vagytok?"

184. És ha Mohamedet hazugnak tartják, úgy már az előtted járt küldötteket is hazugnak tartották, akik Világos Bizonyítékokat hoztak el és a Könyveket és a fényesen világító Könyvet.

185. Minden teremtett lélek meg fogja kóstolni a halált! Ám ti teljes jutalmatokat a Feltámadás Napján kapjátok meg. Ám, akik távol tartatnak a Pokoltól és a Kertbe kerülnek be, azok győzelmet arattak. Ám az evilági élet csupán csalóka élvezet.

186. Bizony próbának vettettek alá vagyonotokban és saját magatokban is. És hallani fogtok azoktól, akiknek az Írás adatott előttetek, és azoktól, akik társítottak, sok ártalmas beszédet. Ám, ha állhatatosan kitartóak vagytok és félitek Allahot, úgy ez a dolgok isteni elhatározásából fakad.

187. És emlékezzetek midőn Allah egyezséget kötött azokkal, akiknek a Tóra adatott, hogy magyarázzátok meg az embereknek és ne rejtsétek azt el! Ám ők a hátuk mögé dobták azt, s potom árért elvesztegették. Milyen rossz vásárt csináltak.

188. Ne hidd, hogy azok, akik örvendenek annak, amit végeztek és azok, akik szeretnék, ha azért dicsérnék őket, amit nem tettek meg, nos ne gondold, hogy megmenekülhetnek  a büntetéstől. Fájdalmas büntetés jár nekik.

189. Allahé az egek és a föld birodalma. Allah mindenre képes.

Röviden: Az eltévelyedett zsidók az evilági dolgokért elhagyták eredeti hitüket, amiért majd büntetés jár a rosszaknak.

Magyarázatok:

  • 181. vers: "Allah szegény, ám mi gazdagok vagyunk." - Értsd: a muszlimok istenének a mi pénzünkre van szüksége
  • 183. vers: "...áldozatot, amit felfal a tűz." - A Bibliában többször elhangzik, hogy az áldozatot tűz emésztette fel, pl. itt: "Ekkor az Úr angyala kinyújtotta a botját, amit kezében tartott, és megérintette a húst és a kovásztalan kenyeret. Tűz csapott ki a sziklából, és megemésztette a húst meg a kovásztalan kenyeret. Ezután az Úr angyala eltűnt szeme elől."
  • 184. vers: "fényesen világító Könyvet" - Értsd: Megvilágosító könyv, azaz a szent iratok.
  • 186. vers: "Ám, ha állhatatosan kitartóak vagytok és félitek Allahot, úgy ez a dolgok isteni elhatározásából fakad." - Ez más Koránokban teljesen máshogy szerepel; azokban arról van szó, hogy érdemes állhatatosnak maradni.

Szójegyzék:

  • Világos Bizonyíték (ba ya nun): önmagáért beszél a kifejezés, ilyenek a csodák, a szent iratok
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr8116701266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása