Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XX. (190-200. versek)

2021. szeptember 28. 13:50 - Liberális Artúr

190. Bizony az egek és a föld megteremtésében és az éjszaka és a nappal forgandóságában Jelek vannak az ésszel rendelkezők számára.

191. Akik megemlékeznek Allahról állva, ülve és az oldalukon és elgondolkodnak az egek és a föld teremtésén. És azt mondják: "Urunk! Te mindezt nem hiába teremtetted! Magasztaltassál! És védj meg bennünket a Pokol büntetésétől!"

192. Urunk! Akit Te a Pokolba léptetsz be, azt bizony szégyennel borítottad el! És a bűnösöknek nincsenek segítőik!

193. Urunk! Mi hallottuk Mohamedet, aki a hitre szólított: "Higgyetek az Uratokban!" És mi hittünk! "Urunk! Bocsásd meg nekünk bűneinket és vedd le rólunk a rossz tetteinket! És a kegyesekkel együtt szólíts el bennünket."

194. "Urunk! Add meg nekünk azt, amit a Küldötteid által Te megígértél nekünk! És ne boríts el minket szégyennel a Feltámadás Napján! Bizony Te nem szeged meg az ígéretet."

195. Az Uruk meghallgatta őket: "Én nem engedem kárba menni egyetlen cselekvő cselekedetét sem közületek, akár férfi, akár nő, hiszen egyikőtök a másiktól van. És azok, akik elvándoroltak és kiűzettek a lakhelyeikről, vagy bántalmazást szenvedtek el Allah Útján, harcoltak és megölettek, azokról leveszem rossz tetteiket és a Kertekbe léptetem be őket, amelyek alatt folyók folynak. Ez Allahtól származó jutalom! Allahnál van a szép jutalom!"

196. Ne vezessen téged félre az, hogy azok, akik hitetlenkednek az országban szabadon járnak.

197. Kicsiny élvezet az! Majd a menedékhelyük a Pokol lesz! Milyen szörnyű fekhely az!

198. Ám azoknak, akik félik Urukat, azoknak Kertek lesznek majdan, amelyek alatt folyók folynak, örökkön abban fognak tartózkodni. Allahtól való szálláshely ez. Hiszen az, ami Allahnál van az a legjobb a kegyesek számára.

199. A Könyv Népe között vannak olyanok, akik hisznek Allahban és abban, ami lebocsáttatott nektek és abban is, ami nekik bocsáttatott le, ők alázatosak Allah iránt és nem vesztegetik el Allah Jeleit csekély árért. Az ő jutalmuk az Uruknál lesz! Allah bizony gyorsan számon Kérő.

200. Ó ti, akik hisztek! Legyetek türelmesek és állhatatosan kitartóak! És őrizzétek meg területetek! És féljétek Allahot! Talán boldogultok.

Röviden: A teremtés bizonyíték; az evilági élet élvezetei csak ideiglenesek, a bűnért büntetés, a jóért jutalom jár.

Magyarázatok:

  • 200. vers: "És őrizzétek meg területetek" - Katonai és lelki értelemben is ért(het)endő

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr6816702398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása