Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XVIII. (172-180. versek)

2021. augusztus 23. 09:06 - Liberális Artúr

172. Azok, akik felelnek Allahnak és Mohamednek azután a csapás után, ami érte őket és azoknak, akik helyénvaló módon cselekedtek közülük és istenfélők, azoknak a jutalma hatalmas.

173.

  • Ők azok, akiknek az emberek azt mondták: "Bizony az emberek szervezkednek ellenetek. Féljetek hát tőlük!"

Ám ez csak a hitükben növelte meg őket!

  • És mondták: "A mi számunkra elégséges Allah! és milyen kiváló Felügyelő Ő!"

174. Így visszatértek az Allahtól származó Kegyelemmel és Könyörülettel, nem érte őket semmi rossz. Allah elégedettségét követték. Allah a hatalmas túláradó kegyelem Birtokosa.

175. Íme ez itt a sátán, aki félelmet akar kelteni az ő segítői iránt. Ne féljetek tőlük! Tőlem féljetek! Ha hívők vagytok.

176. Ne tegyenek téged szomorúvá azok, akik hitetlenségben buzgólkodnak! Ők semmiben sem lehetnek Allahnak kárára. Allah azt akarja, hogy nekik a Túlvilágon ne legyen részesedésük. Hatalmas büntetés jár nekik.

177. Bizony azok, akik a hitetlenséget vásárolták meg a hitért, azok semmiben sem lesznek Allah ártalmára. Fájdalmas büntetés jár nekik.

178. Ne gondolják azok, akik hitetlenkednek, hogy, ami haladékot adunk nekik az a jó az ő lelküknek! Ami haladékot adunk nekik az csak azért van, hogy növekedjenek a bűnben! Megalázó büntetés jár nekik.

179. Allah nem olyan, Aki hagyná a hívőket abban a helyzetben, amiben most ti vagytok csupán azért, hogy elváljon a rossz a jótól. Allah nem az, Aki megmutatná nektek a láthatatlant. Ám Allah azt választ ki a Küldöttei közül, akit akar. Higgyetek Allahban és a Küldötteiben! És ha hisztek és istenfélők vagytok, akkor nektek hatalmas jutalom jár.

180. Ne gondolják azok, akik fösvénykednek azzal, amit Allah az Ő túláradó Kegyelméből adott nekik, hogy az jó nekik! A Feltámadás Napján nyakláncot kapnak abból, amivel fösvénykedtek. Allahé az egek és a föld öröksége! Allahnak tudomása van arról, amit ti tesztek.

Röviden: A kontextus továbbra is az uhudi csata, ahol a muszlimok ugye először és utoljára vereséget szenvedtek, miután egy részük előnyösebbnek látta máshol védekezni és levonultak. A mekkaiak ekkor megpróbálták demoralizálni a muszlimokat sikertelenül és inkább elvonultak. A versekben újra erőt merítenek a muszlimok, nem hagyják magukat eltántorítani, hiszen a bűnösöknek büntetés, a hívőknek jutalom jár.

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr7316664634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása