Artúr iszlám blogja

002. A tehén XXI. (168-176. versek)

2021. május 20. 14:52 - Liberális Artúr

168. Ó ti emberek! Egyetek abból, ami a földön van és megengedett jó dolog! És ne kövessétek a sátán nyomdokait! Hiszen ő a ti nyilvánvaló ellenségetek.

169. Ő csupán azt parancsolja meg nektek, ami rossz és fertelmes és azt, hogy olyat mondjatok Allahra, amit nem tudtok.

170. És, ha az mondatik nekik: "Kövessétek azt, amit Allah kinyilatkoztatott!" Azt mondják: "Nem! Mi azt követjük, amin atyáinkat találtuk." Tennék ezt akkor is ha atyáik nem fogtak fel eszükkel semmit és nem kaptak Vezetést?

171. És azok példázata, akik hitetlenkednek olyan, mint azé, aki a jószágot szólítja, amely nem hall meg mást, mint a hívást és a szólítást. Süketek, némák és vakok ők. Ők nem fognak fel semmit az eszükkel.

172. Ó ti, akik hisztek! Egyetek azon törvényileg engedélyezett jó dolgokból, amivel gondoskodtunk rólatok, és legyetek hálásak Allahnak! Ha igazán Őt szolgáljátok.

173. És csupán a döglött, elhullott állat tiltatott meg a számotokra és a vér és a disznóhús és az, ami levágásakor nem Allah nevében vágatott le. Ám az, aki kényszer következtében anélkül, hogy tilalmas után vágyakozna, vagy áthágna törvényi szabályt, azon nincs bűn. Hiszen Allah a Megbocsátó és a Könyörületes.

174. És bizony azok, akik elrejtik azt, amit Allah kinyilatkoztatott a Tórából, és elkótyavetyélik azt csekély áron, ők a gyomrukban nem esznek mást, csak tüzet. A Feltámadás Napján, Allah nem fog beszélni velük és nem tisztítja meg őket. Fájdalmas büntetés jár nekik.

175. Ők azok, akik a tévelygést vásárolták meg a Vezetés árán és a büntetést a megbocsátás árán. És vajon mi ad nekik állhatatos kitartást a Pokollal szemben?

176. Ez azért van így, mivel Allah lebocsátotta a Könyvet az Igazsággal. Ám azok, akik összekülönböztek a Könyvvel kapcsolatban, azok messze mutató szakadásban vannak.

Röviden: A második szúra fő motívumába ágyazódva ezúttal a tiltott ételek listáját kapjuk meg.

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr9216566492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása