Artúr iszlám blogja

002. A tehén XXVI. (211-216. versek)

2021. május 27. 08:32 - Liberális Artúr

211. Kérdezd meg Jákob fiait! Mennyi világos jelet is adtunk már nekik? És az, aki megváltoztatja Allah kegyelmét, azután, hogy az eljött hozzája újra a hitetlenséget választva, annak tudnia kell Allah bizony szigorúan büntető.

212. Azok számára, akik hitetlenkednek, az evilági élet feldíszíttetett. És gúnyt űznek azokból, akik hisznek. Ám azok, akik istenfélők felettük állnak majdan a Feltámadás Napján. És Allah arról gondoskodik, akiről akar, számlálgatás nélkül.

213. Az emberek egyetlen közösséget alkottak! És Allah elküldte a prófétákat örömhír közlőkként és intőkként. És lebocsátotta velük a Könyvet az Igazsággal, hogy ítélkezzen az emberek között abban, amiben összekülönböztek. Ám csak azok között keletkezett vita körülötte, akikhez eljutottak a világos magyarázatok, azután, hogy eljött hozzájuk, és tették ezt egymás iránti rossz szándékból. Ám Allah az Egyenes Útra vezérelte azokat, akik hittek abban, amiben vita volt közöttük az Ő engedelmével. És Allah azt vezet az Egyenes Útra, akit csak Ő akar.

214. Vajon azt hiszitek, hogy beléptek a Kertbe még azelőtt, hogy ahhoz hasonló érne benneteket mint azokat, akik már elmúltak. Csapás és baj érte el őket és megrázkódtak annyira, hogy a Küldött és a vele lévő hívők azt mondták: "Mikor érkezik Allah segítsége?" Igen! Allah segítsége bizony közeli!

215. Kérdezni fognak téged Mohamed mit adakozzanak? Mondd: "Ha valami jót adakoztatok, az legyen a szülőké és a rokonoké és az árváké és a szegényeké és az úton lévőké! És mindarról, ami jót tesztek arról Allahnak tudomása van."

216. Előíratott a számotokra a harc. Jóllehet az nincs a kedvetekre. Lehet, hogy valamit nem kedveltek, holott az jó nektek és lehet, hogy valamit kedveltek, ám az rossz nektek. Allah tudja, ám ti nem tudjátok.

Röviden: A 211-213. versek a Könyv Népeinek korábbi eltévelyedéseiről emlékeznek meg újra, a további versek az élet nehézségeit jelzik.

Magyarázatok:

  • A 213. vers kissé nyakatekert; röviden arról szól, hogy a kinyilatkoztatások segítettek az embereknek az Egyenes Útra térni, de a rossz szándékúak vitatták a kinyilatkoztatásokat is.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr6116573040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása