Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja VIII. (072-080. versek)

2021. június 27. 23:59 - Liberális Artúr

072. Egy csoport a zsidók közül azt mondta: "Higgyetek abban, ami leküldetett azoknak, akik hisznek a nap kezdetén! Ám legyetek hitetlenek azzal szemben a nap végén! Talán visszatérnek."

073. És ne higgyetek másnak csupán azoknak, akik a ti vallásotokat követik. És mondd Mohamed: "Az igaz vezetés Allah Vezetése!" És ne higgyétek, hogy más valakinek is megadatott az, ami nektek megadatott, avagy vitát kezdenek veletek az Uratoknál. Mondd Mohamed: "A túláradó kegyelem Allah Kezében van! Annak adja, akinek akarja. Allah a mindent átfogó és a Tudó."

074. Azt választja ki az Ő könyörületére, akit akar. Allah a hatalmas túláradó kegyelem Birtokosa.

075. A zsidók között vannak olyanok, ha közülük egyre rábízol egy mázsát, az azt visszaadja neked. Ám van közöttük olyan, akire ha rábízol egy törtrészt, nem adja vissza azt neked, csak ha folyamatosan kérve mellette vagy. Ez azért történik így, mivel azt mondják: "Az írástudatlanokkal kapcsolatban nincs semmilyen kötelezettségünk." Allahhal szemben hazugságot állítanak. És ők ezt tudják.

076. De nem! Aki teljesíti a szerződést és istenfélő annak bizony tudnia kell, hogy Allah bizony szereti az istenfélőket!

077. Bizony azok, akik Allah iránti szerződésüket és esküvéseiket kiárusítják potom áron, azoknak nem lesz részesedésük a Túlvilágon. és Allah nem fog beszélni velük és Ő nem fog reájuk tekinteni a Feltámadás Napján. és nem fogja megtisztítani őket. Fájdalmas büntetés vár majdan rájuk!

078. Bizony van közöttük egy olyan csoport is, akik nyelvükkel csalárd módon elferdítik a Tórát, hogy azt gondoljátok: Ez a Tórából való. Ám az nem a Tórából való! És vannak olyanok, akik azt mondják: "Az Allahtól származik." Ám az nem Allahtól származik! És Allahhal szemben hazugságot mondanak, és ők tudják azt!

079. Egy ember, akinek Allah a Koránt, a Bölcsességet és a Prófétaságot adta, nem teheti azt meg, hogy ezek után azt mondja az embereknek: "Legyetek az én szolgáim, Allah helyett!" Ám inkább azt mondja: "Legyetek bölcs istenfélők azáltal, hogy tanítjátok a Koránt és ti magatok is tanultok."

080. És nem fogja megparancsolni nektek azt sem, hogy az Angyalokat és a Prófétákat vegyétek magatoknak uraitokul. Vajon megparancsolhatja-e a hitetlenséget azután, hogy ti alávetettétek magatokat?

Röviden: Egyesek megpróbál(hat)ják becsapni magukat és másokat, de ezt nem szabad még egy prófétának sem, és egy próféta nem is fog olyat kérni, ami szembemenne a tanításokkal.

Magyarázatok:

  • A 72-78. versek történelmi kontextusa az, hogy egy medinai zsidó törzs és a muszlimok összevesztek; az előbbiek nem akarták elfogadni az imairány megváltozását 624-ben, ennek végül háborúskodás lett a vége.
  • A 75. vers írástudatlanjai a pogányokat jelölik.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr716605784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása