Artúr iszlám blogja

002. A tehén XXXVI. (261-266. versek)

2021. június 11. 22:30 - Liberális Artúr

261. Azok példázata, akik javaikat Allah Útján áldozzák fel olyan, mint a vetőmag, amely hét kalászt hozott, minden egyes kalászban száz mag van. Allah megsokszorozza a jutalmat annak, akinek akarja. Allah mindent átfog és Tudó.

262. Azok, akik javaikat Allah Útján adakozzák, és az adakozásuk után nem következik felhánytorgatás, sem pedig zaklatás, az ő jutalmuk az Uruknál van. Nincs rajtuk félelem, és nem is szomorkodnak.

263. Az illendő beszéd és a megbocsátás jobb az olyan adománynál, amelyet zaklatás követ. Allah nem szorul senkire, Ő a Jóságos.

264. Ó ti, akik hisztek! Ne tegyétek semmissé az adakozásaitokat a felhánytorgatással és a zaklatással, mint az, aki azért adakozik, hogy az emberek lássák. Ám az nem hisz Allahban és a Feltámadás Napjában. Az ő példázata olyan, mint a szikláé, amelyen egy kis föld van, és ha zápor éri akkor keményen és csupaszon marad ott. majdan nem lesz hatalmuk semmi fölött, amit megszereztek. Allah nem vezeti a hitetlenek népét.

265. Azok példázata viszont, akik javaikat Allah tetszését és hitük megerősítését áhítozva adakozzák olyan, mint a hegyoldalán lévő kerté. Ha zápor éri kétszeres termést hoz. Ha zápor nem éri, akkor hármat. Allahnak tudomása van arról, amit ti tesztek.

266. Van-e közöttetek olyan, aki szeretné, ha pálmákkal teli kertje és szőlőse lenne, amelyek alatt mindenféle gyümölcse lenne? Öregkorát eléri, ám még serdületlenek az utódai és a kertet tűzvihar sújtja, amely elégeti. Allah így magyarázza meg nektek a Jeleket, talán elgondolkoztok.

Röviden: Az adakozás helyességéről.

Magyarázatok:

  • A 266. vers értelemszerűen arra vonatkozik, amikor nem jó szándékkal adakozunk.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr2816588538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása