Artúr iszlám blogja

002. A tehén XXXVII. (267-273. versek)

2021. június 12. 09:02 - Liberális Artúr

267. Ó, ti, akik hisztek! adakozzatok azokból a jó dolgokból, amiket szereztetek, és azokból, amiket nektek sarjasztottunk a földből! És ne válogassátok ki a rosszat abból, hogy azt adakozzátok, amit ti magatok sem vennétek el, csak akkor ha a szemeteket becsuknátok. Tudnotok kell, hogy Allah nem szorul senkire, Ő a Magasztalt.

268. A sátán a szegénységet ígéri nektek és fertelmes dolgot parancsol meg. Ám Allah a Tőle származó megbocsátást ígéri és túláradó kegyelmet. Allah mindent átfog és Ő a Tudó.

269. Ő annak adja a bölcsességet, akinek akarja. Akinek a bölcsesség adatott az sok jóban részesült. Ám csak az ésszel bírók okulnak.

270. Ha valami adakozást tesztek, vagy valami fogadalmat tesztek, Allah arról tudomással bír. A bűnösöknek nincsenek segítőik.

271. Ha nyilvánosan adakoztok az jó! Ám, ha rejtve teszitek azt és a szegényeknek adjátok, az jobb a számotokra. Ez eltávolítja rólatok a rossz tetteket. Allahnak tudomása van arról, hogy ti mit tesztek.

272. Nem a te feladatod Mohamed az ő vezetésük. Ám Allah azt vezérel, akit Ő akar. Ha valamit a magatok javából adakoztok, az saját magatoknak jó. De csak úgy adakozzatok, hogy Allah tetszését keresitek. Amit a javaitokból adakoztok az visszafizettetik nektek. Semmiben sem szenvedtek el jogtalanságot.

273. Az adakozás a szegényeket illeti meg. Akik akadályoztatnak Allah Útján. És nem tudnak útra kelni a földön. A tudatlan gondolhatja gazdagnak őket, visszahúzódó szerénységük miatt. Megismerheted őket jeleikről: Nem kérnek tolakodó módon az emberektől. Bármi jót is adakoztok, arról Allahnak tudomása van.

Röviden: Az adakozás helyességéről.

Magyarázatok:

  • A 268. vers azt akarja mondani, hogy a sátán szerint az adakozástól szegényebbek lesztek.
  • A 271. vers azt akarja mondani, hogy nyilvános ügyért jobb nyilvánosan adakozni, a szegények előtt viszont nem kell felvágni.
  • A 272. vers arra utal, hogy nem Mohamed feladata rábírni az embereket az adakozásra.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr3116589750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása