Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja V. (042-054. versek)

2021. június 24. 09:43 - Liberális Artúr

042. Emlékezz midőn mondták az Angyalok: "Ó Mária! Bizony Allah kiválasztott téged és megtisztított. És kiválasztott téged a Világok asszonyai fölé helyezve."

043. "Ó Mária! Viselkedj alázatosan a te Uraddal szemben! Borulj le és hajolj meg a meghajlókkal együtt!"

044. Ez a szemmel nem tapasztalható dolgok hírei közé tartozik. Ám Mi sugallatot adunk neked Mohamed arról. Te nem voltál náluk midőn elvették tollaikat sorsot húzva, hogy megtudják melyikük veszi gondjaiba Máriát. És nem voltál akkor sem náluk midőn vitába keveredtek egymással.

045. Emlékezz! Midőn azt mondták az Angyalok: "Ó, Mária! Allah a Tőle származó szó örömhírét közli veled! A neve a Messiás, Jézus, Mária fia. Aki kiemelkedő tiszteletű lesz az evilági életben és a Túlvilágon és az Allahhoz közelállókhoz fog tartozni."

046. "És beszélni fog az emberekhez már a bölcsőben és majdan érett felnőttként is. És az igaz kegyesekhez fog tartozni."

047.

  • Mondta: "Uram! Hogyan lehetne nekem gyermekem, holott eddig nem érintett engem férfi?"
  • Mondta: "Ekképpen! Allah azt teremt, amit akar. ha egy dolgot elhatározott, csupán azt mondja: "Légy!" és már meg is van."

048. És Allah megtanítja Jézusnak a Könyvet és a Bölcsességet és a Tórát és az Evangéliumot.

049. Küldöttként küldjük Jézust Jákob fiaihoz és ő így szól: "Én bizony jelet hoztam nektek el a ti Uratoktól. És bizony én formázok nektek agyagból egy olyan dolgot, aminek madár formája lesz, és lelket lehelek belé és madár lesz. És mindez Allah engedelmével. És meggyógyítom a vaknak születettet, a leprást és életre keltem a halottakat - Allah engedelmével. És hírt fogok adni nektek arról, mit fogtok enni és mit halmoztok fel a házaitokban. Bizony ebben jel van a számotokra, ha igazán hívők vagytok."

050. "És megerősítendő azt, ami már előttem itt volt a Tórából. És azért, hogy megengedetté tegyek a számotokra néhány olyan dolgot, ami eddig tilalmas volt a számotokra. Jelet hoztam nektek az Uratoktól. Féljétek hát Allahot és engedelmeskedjetek nekem!"

051. "Bizony Allah az én Uram és a ti Uratok! Őt szolgáljátok hát! Ez az Egyenes Út!"

052.

  • És miután Jézus észlelte a hitetlenséget a részükről, azt mondta: "Kik az én segítőim az Allahhoz vezető úton?"
  • Azt mondták az al-Hawariyyun: "Mi vagyunk Allah segítői! Hiszünk Allahban! És te pedig tanúsítsd, hogy mi Neki vetjük alá magunkat."

053. Urunk! Hiszünk abban, amit Te kinyilatkoztattál, és követjük Jézust. Írj minket a tanúsítók közé!

054. Ám ők a hitetlenek fondorlatához folyamodtak. Ám Allah is fondorlathoz folyamodott. és Allah a legjobb fondorlatot készítette elő.

Röviden: Mária kiválasztása Jézus megszülésére; Jézus próféta; egyes tanítványai szervezkedni kezdenek ellene.

Magyarázatok:

  • A 42. vers nem azt jelenti, hogy mindörökre Mária lenne az etalon, hanem hogy ő lett a kiválasztott ott és akkor Jézus anyjának.
  • A 44. vers "szemmel nem tapasztalható dolgai" a múltra utalnak, nem érzékszervvel felfoghatatlan dolgokra. A vers nem az angyalok vitáira utal, hanem a papokéra, hiszen Mária templomban élt.
  • Az 50. vers tilalmas dolgai olyan szokásokra utal, amelyeket helytelenül vezettek le a Tórából, pl. bizonyos ételek tilalmát.
  • Az 52. vers azokra a tanítványokra utal, akik Jézus elárulásán ügyködtek.

Szójegyzék:

  • Messiás: A "messiás" szó itt nem megváltót jelent, hanem "felkentet", "eltávolítót", a tisztátalanságok eltávolítóját.
  • al-Hawariyyun: Jézus tanítványai.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr7116603170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása