Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XII. (110-120. versek)

2021. július 08. 23:08 - Liberális Artúr

110. Ti vagytok a legjobb Közösség, amely valaha is elküldetett a emberiség számára. Ti megparancsoljátok a helyénvalót, és megtiltjátok a rosszat és hisztek Allahban. Ha a zsidók is hittek volna, az jobb lett volna a számukra. Vannak közöttük hívők. Ám a legtöbben bűnösök.

111. Nem fognak kárt okozni nektek, csupán kisebb sérelmet. Ha ellenetek harcolnak, a hátukat fogják fordítani felétek, ám majdan nem részesülnek segítségben.

112. A megaláztatás íratott meg a számukra, bárhol is találnak rájuk. Kivéve azokat, akiket Allah köteléke és az emberek köteléke véd. És Allah haragvását vonják magukra és a szegénység íratott meg a számukra. Ez azért történik velük mivel hitetlenkedtek Allah Jeleivel szemben, és igaztalanul megölték a prófétákat és azért is mert szembefordultak Allahhal és áthágtak minden megszabott törvényi rendelkezéseket.

113. Ám ők nem egyformák! A Könyv Népe között van egy szilárd hitű közösség, akik Allah Verseit recitálják, az éjszaka óráiban, és a földre borulnak le.

114. Hisznek Allahban és a Feltámadás Napjában és megparancsolják a helyénvalót és megtiltják a rosszat. És versengve buzgólkodnak a jó dolgokban. Ők a kegyes jámborok közé tartoznak.

115. És akármi jót is tesznek az nem tagadtatik majd le. Allah tudással bír az istenfélőkről.

116. Bizony azok, akik hitetlenkednek, azokon semmit sem fognak használni, sem javaik, sem pedig gyermekeik Allahnál. És azok lesznek a Pokol népe! Örökkön abban fognak tartózkodni.

117. Annak a példázata, amit adakoznak az evilági életben olyan, mint annak a szélnek a példázata, amely jeges fuvallató és, amely egy olyan népnek a vetését sújtotta, amely önmaga ellen vétkezett és elpusztította azt a szél. Ám Allah nem követett el ellenük bűnt, ám ők követtek el bűnt saját maguk ellen.

118. Ó ti, akik hisztek! Ne engedjetek a belső köreitekhez olyanokat, akik nem tartoznak hozzátok! Mindent elkövetnek, hogy zavarodottságot okozzanak nektek és szeretnék, ha nehéz helyzetben lennétek! Mára szájukból is a gyűlölet tűnik elő, ám az, amit a lelkük rejt még nagyobb és még sokkal rosszabb! Mi bizony már megmagyaráztuk nektek a Jeleket, ha felfogjátok ésszel.

119. íme ti vagytok olyanok, akik szeretitek őket, ám ők nem szeretnek benneteket. És ti hisztek az írás egészében.

  • És ha találkoznak veletek azt mondják: "Mi hiszünk!” De, ha egyedül maradnak, az ujjhegyeiket harapdálják az irántatok való haragjukban.
  • Mondd: "Haljatok meg a haragotokban! Allahnak tudomása van a lelkek jellemzőiről.”

120. Ha valami jó ér benneteket, az rosszul esik nekik. Ám, ha valami rossz ér benneteket, annak örvendeznek. De, ha állhatatosan kitartóak vagytok és félitek Allahot akkor nem árthat nektek az ő fondorkodásuk semmiben. Allah bizony átlátja azt, amit azok cselekszenek.

Röviden: A

Magyarázatok:

  • A 112. vers szegénysége természetesen nem anyagi, hanem lelki nyomort jelent.
  • A 117. vers kissé nyakatekertnek tűnik - nekem legalábbis - , a lényege, hogy a jó dolgok jó szándék nélkül mit sem érnek.
  • A 118. vers (és más későbbiek) gyakran idézett, amikor a zsidók (és keresztények) és muszlimok kibékíthetetlen ellentétét akarják igazolni azt állítva, hogy muszlimok nem barátkozhatnak más vallásúakkal. A vers azonban nem a "barát" szót használja, hanem "belső kört", azaz egyszerűen csak óvatosságra int lehetséges ellenségekkel szemben. Ld. a Tévhitek rovatot.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr3316616152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása