Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja IX. (081-091. versek)

2021. július 05. 23:37 - Liberális Artúr

081.

  • És midőn Allah egyezséget kötött a Prófétákkal mondván: "Lám itt van az, amit a Könyvből és a Bölcsességből adtam nektek. Majd Mohamed jön el hozzátok, megerősítendő azt, amivel már rendelkeztek. Higgyetek neki és segítsétek őt!" Allah mondta: "Elismeritek és elfogadjátok az egyezségemet kötelezőnek magatok számára?"
  • Mondták: "Elfogadjuk!"
  • Mondta: "Tanúsítsátok és Én is a tanúsítók közül való leszek veletek!"

082. Akik pedig ezután elfordulnak, azok a bűnösök!

083. Vajon Allah Vallása helyett más vallás után vágyakoznak? Holott Neki vetette alá magát mindenki, aki az egekben és a földön van - akár jószántából, akár akarata ellenére. és Hozzá lesz majdan visszatérésük.

084. Mondd Mohamed: "Hiszünk Allahban és abban, ami lebocsáttatott nekünk és abban, ami lebocsáttatott Ábrahámnak és Izmaelnek és Izsáknak és Jákobnak és a törzseknek és abban, amit Mózes és Jézus és a Próféták kaptak az Uruktól! Nem teszünk különbséget közöttük, egyikkel szemben sem! Mi Allahnak vetjük alá magunkat."

085. Aki az Iszlám helyett más vallás után vágyakozik, az attól nem fogadtatik el. És az a Túlvilágon bizony a kárvallottak közé fog tartozni.

086. Hogyan vezethetne Allah az Egyenes Útra egy olyan népet, amely hitetlenkedett, a korábbi hitük után és azután, hogy tanúsították, hogy Mohamed valós és igaz, és azután, hogy világos bizonyítékok érkeztek hozzájuk? Allah nem vezeti a bűnös népet.

087. Az ő jutalmuk az, hogy Allah átka reájuk és az angyaloké és minden emberé.

088. Örökké abban fognak időzni. És a büntetésből nem kapnak könnyítést, és haladékot sem kaphatnak.

089. Kivéve azokat, akik ezt követően megbánást mutatnak és kegyes tettekkel helyre igazítanak jobbító szándékkal. Hiszen Allah a Megbocsátó és az Irgalmas.

090. Bizony azok, akik hitetlenkedtek, a hitük után, majd pedig növekedtek a hitetlenségben, tőlük nem fogadtatik el a megbánásuk. Ők a tévelygők!

091. Bizony azok, akik hitetlenkedtek és hitetlenként haltak meg, azoktól - egyiküktől sem - fogadtatik el még az egész föld arannyal megtöltve sem, ha ezzel szeretné megváltani magát. Nekik fájdalmas büntetés jár és nem lesznek nekik segítőik!

Röviden: A 81. vers az egyik központi eleme az iszlámnak, miszerint Mohamed az utolsó próféta, aki megerősíti az eddig leküldött Könyveket. Aki ennek ellenére látszólag áttér, ám hitetlen marad haláláig, arra értelemszerűen nem vár szép Túlvilág.

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • Vallás (din): vallás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr5816612948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása