Artúr iszlám blogja

002. A tehén II. (008-020. versek)

2018. március 12. 06:55 - Liberális Artúr

08. Vannak az emberek között néhányak, akik azt mondják: "Hiszünk Allahban és a Feltámadás Napjában!" Ám ők mégsem hisznek.
09. Úgy gondolják, hogy Allahot fogják így rászedni és azokat, akik hisznek. Ám csupán magukat csapják be. Mindeközben erről nem is tudnak.
10. Szíveikben betegség lakozik. És Allah még növeli is a betegségüket. Fájdalmas büntetés jár nekik azért, amiért hazudoztak.
11. Ha az mondatik nekik: "Ne terjesszetek romlást a földön!" Azt felelik: "Mi csak a békés jobbítók vagyunk."
12. Hát nem inkább ők azok, akik a romlást terjesztik? Ám nem veszik azt észre.
13. És ha az mondatik nekik: "Higgyetek, ahogy a többi ember hisz!" Azt mondják: "Talán úgy higgyünk, ahogyan az ostoba esztelenek hisznek?" Hát nem ők az ostoba esztelenek? Ám ezt ők nem tudják?
14. És ha azokkal találkoznak, akik hisznek, azt mondják: "Mi hiszünk!" De ha egyedül maradnak a sátánjaikkal, akkor azt mondják: "Mi veletek vagyunk, mi csupán gúnyolódtunk."
15. Allah fog gúnyolódni velük, és továbbra is engedi őket tévelygésükben bolyongani.
16. Ők azok, akik a tévelygést vették meg a Vezetésért. Ám kereskedésük nem hozott hasznot. Nem tartoztak az Egyenes Úton vezéreltek közé.
17. Az ő példázatuk olyan, mint annak a példája, aki tüzet gyújtott, és miután fényesség áradt szét körülötte, Allah elvitte a világosságukat és a sötétségükben hagyta őket. Nem láttak ők.
18. Süketek, némák, vakok! És nem térnek vissza az Egyenes Útra.
19. Vagy olyanok, mint az égből lezúduló esőfelhő, amelyben sötétségek, mennydörgés és villámlás van. Ujjaikat a füleikbe teszik halálfélelmükben a mennydörgések elől. Ám Allah körülveszi a hitetleneket.
20. A villám már majdnem elragadja a látásukat. Ahányszor csak világosságot támaszt nekik, mennek abban. Ám ha sötétség támad körülöttük, megállnak. Ha Allah akarta volna, elvette volna hallásukat és látásukat. Bizony Allah mindenre képes.

Röviden: Akik nem követik e tanácsokat szándékosan vagy sem, annak rosszabb lesz az életben és a túlvilágon is - de mindig van remény.

Magyarázat:

  • A versek alapvetően Abdullah ibn Ubaj törzsfőre rímelnek, aki látszólag áttért az iszlámra, ám a 625-ös uhudi csatában levonult a csatatérről seregével gyávaságból vagy mert hatékonyabbnak látta a városból védekezni. Bár Abdullahnak sokszor volt nézeteltérése a vezetőkkel, szövetségesek maradtak Abdullah 631-es haláláig, ezt az esetet azonban egy isteni próba elbukásaként kezeli a Korán és a muszlimok, így Abdullah vált a képmutatók jelképévé, hiszen Uhudnál nem tartott ki a muszlimok mellett.

Szójegyzék:

  • sátán: A sátán nem a keresztényi értelemben vett Ördög, hanem gonosz szellemek, gonoszságok, lehetnek emberek vagy más lények is.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr6716500818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása