Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja VII. (064-071. versek)

2021. június 27. 00:17 - Liberális Artúr

064. Mondd Mohamed: "Ó zsidók és keresztények! Jöjjetek és egyezzünk meg köztünk és köztetek egyenes és igazságos szóra: Arra, hogy nem szolgálunk mást csak Allahot! És arra, hogy nem állítunk Mellé társakat. És arra, hogy egyikünk sem választja a másikat urának Allah helyett! Ám, ha elfordulnak, akkor mondjátok: Tanúsítsátok, hogy mi muszlimok vagyunk!"

065. Ó zsidók és keresztények! Miért kezdeményeztek vitát Ábrahámmal kapcsolatban? Holott a Tóra és az Evangélium csupán őutána küldetett le. Hát nem fogjátok fel ésszel?

066. Íme ti vagytok azok, akik vitát kezdtek arról, amiről tudomásotok van. Ám miért kezdtek vitát arról, amiről nincs tudomásotok? Allah tudja, ám ti nem tudjátok.

067. Ábrahám nem volt sem zsidó, sem pedig keresztény. Egyistenhívő volt ő, aki alávetette magát. És nem tartozott a társítók közé sem.

068. Bizony Ábrahámhoz azok az emberek állnak a legközelebb, akik követték őt és ez Mohamed és azok, akik hisznek. Allah a hívők támogatója.

069. Egy csoport a zsidók és keresztények közül szeretne tévelygésbe vinni benneteket. Ám csupán önmagukat viszik tévelygésbe, ám ezt ők nem veszik észre.

070. Ó zsidók és keresztények! Miért hitetlenkedtek Allah Jeleivel szemben? Holott ti tanúi vagytok azok igazságának!

071. Ó zsidók és keresztények! Miért ferdítitek el az Igazságot a hamissággal és rejtitek el az Igazságot? Holott ti tudjátok!

Röviden: A zsidók, keresztények és muszlim istene ugyanaz; Ábrahám azonban se zsidó, sem keresztény nem volt, hiszen ő még a Tóra előtt élt; egyesek megpróbálják az igaz vallást félreértelmezni.

Magyarázatok:

  • A 64. vers félreérthető lehet, vagy legalábbis nekem nem volt tiszta; azt akarja mondani, hogy ha az iszlám felvétele után attól elfordulnának, akkor emlékeztetni kell őket rá.
  • A 69. versről érdemes lehet tudni, hogy a vesztes uhudi csata (ld. 2:8 - 2:20) után zsidó csoportok megpróbáltak átcsábítani magukhoz muszlimokat.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr716605132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása