Artúr iszlám blogja

002. A tehén XII. (097-103. versek)

2021. május 08. 11:14 - Liberális Artúr

097. Mondd Mohamed: "Ha valaki Gábriel ellensége; pedig ő hozza le a te szívedbe a Koránt Allah engedelmével, bizonyítandó a Tórát és az Evangéliumot, útmutatás és örömhírként a hívőknek.

098. És ha valaki ellensége Allahnak és az Ő Angyalainak és Küldötteinek és Gábrielnek, és Mihálynak, bizony Allah is ellensége a hitetleneknek."

099. Bizony Mi világos Jeleket nyilatkoztattunk ki neked! És csupán a bűnösök hitetlenek azzal szemben.

100. Vajon valahányszor csak egyezséget kötöttek nem dobta-e félre azt egy csoport közülük? Nem! A legtöbben közülük nem hisznek.

101. És miután Mohamed érkezett hozzájuk Allahtól, megerősítve azt, ami már náluk volt, egy csoport azok közül, akiknek a Könyv adatott, Allah Könyvét a háta mögé vetette, mintha nem rendelkeznének a tudással.

102. És azt követték, amit a sátánok olvastak fel Salamon királysága ellen. Ám Salamon nem volt hitetlen, hanem a sátánok voltak hitetlenek. Megtanították az embereknek a varázslatot, és azt, ami a két angyalnak Babilonban kinyilatkoztatott, Harutnak és Marutnak. Ők ketten csak úgy tanítottak valakit is, hogy előbb mondták: "Mi csupán kísértés vagyunk! Ne légy hát hitetlenkedő!" És megtanulták kettejüktől azt, ami széthúzást tud szítani a férfi és felesége között. Ám ők nem tudnak kárt tenni ezzel senkinek, csak Allah engedelmével. Olyat tanultak, ami nem árt nekik és nem válik hasznukra. És ők tudták, ha valaki azt veszi meg, annak a Túlvilágon nem jár semmi. Milyen fertelmes áron adták el a lelküket. Bárcsak tudnák!

103. Ám, ha hittek volna és istenfélők lettek volna, úgy jutalmuk is jobb lett volna Allahnál, bárcsak tudnák!

Röviden: Az eddigiek folytatása, azaz egyes zsidó törzsek korábbi tanokkal való szembefordulása.

Magyarázatok:

  • -

Szójegyzék:

  • Evangélium: A Biblia Újszövetségének első négy könyve, amely Jézus életét dolgozza fel.
  • Mihály: Angyal, az isteni hadsereg vezére, az iszlámban kegyes angyal, aki a természet erőiért felel.
  • Salamon: Izrael királya az i. e. 10. században, Dávid király fia, Ábrahám leszármazottja és Jézus felmenője. Bár kiemelkedően bölcsnek számított, később elfordult Istentől, ami Izrael kettészakadásához vezetett. Az iszlám szerint azonban bölcsessége miatt sosem történt ilyen.
  • Babilon: Az i .e. 19. században alapított nyugat-ázsiai, amorita város a mai Bagdad közelében, amely ekkor a világ központja volt. Az i. sz. 4. századra az állandó háborúskodások miatt elnéptelenedett.
  • Harut és Marut: Csak az iszlámban és ebben a versben előforduló angyalok, akik a babiloniaknak tanították meg a gonosz varázslat és az isteni csoda közti különbséget segítségül, mégis visszaéltek e tudással.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr2416526136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása