Artúr iszlám blogja

002. A tehén XVIII. (148-152. versek)

2021. május 17. 15:23 - Liberális Artúr

148. Mindenkinek van egy iránya, amely felé fordul. A jó dolgokban buzgólkodjatok inkább! Akárhol lesztek is, Allah mindegyikőtöket elő fog állítani. Bizony Allah mindenre képes.

149. Akárhonnan lépsz is ki fordítsd arcodat az al-Maszdzsid al-Haram felé! És bizony ez az Igazság a te Uradtól származik. És Allah nem hanyagolja el azt, amit ti tesztek.

150. Akárhonnan lépsz is ki fordítsd arcodat az al-Maszdzsid al-Haram felé! Akárhol is vagytok fordítsátok arcotokat feléje, hogy ne legyen az embereknek veletek szemben érve! Kivéve azokat, akik bűnösök közöttük. Ne őket féljétek, hanem Engem féljetek! És, hogy így teljessé tehessem az Én könyörületemet irántatok, és így talán Vezettettek.

151. Ahogy a könyörület teljessé tétele érdekében Mi elküldtük közétek a közületek származó Mohamedet, aki hirdeti nektek a Mi Jeleinket és megtisztít benneteket és megtanítja nektek a Koránt és a Bölcsességet, és megtanítja nektek azt, amit eddig nem tudtatok.

152. Emlékezzetek meg Rólam és Én is megemlékezem rólatok! És legyetek hálásak Nekem! De soha ne legyetek hitetlenkedő hálátlanok Velem szemben!

Röviden: Továbbra is az imairány megerősítéséről esik szó.

Magyarázatok:

  • A 149. vers megtévesztő lehet, nem arról van szó, hogy ha kilépünk valahonnan, az Mekka irányába kell tenni, hanem hogy bárhol legyünk, az imairány adott.

Szójegyzék:

  • Bölcsesség: A Tudáshoz hasonlóan ez sem egyszerűen "bölcsesség", hanem az iszlámból adódóan természetszerűen annak vallással átitatott változata.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr4816562246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása