Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja XIII. (121-129. versek)

2021. július 19. 14:39 - Liberális Artúr

121. És emlékezz midőn reggelre kelve elindultál Mohamed a házad népétől, hogy a hívők helyét a harcra kijelöld. Allah a mindent Halló és a Tudó.

122. És midőn két csoport közöttetek azon tanakodott, hogy feladja a harcot. Holott Allah mindkettőjük segítője! Allahra támaszkodjanak a hívők!

123. Bizony Badrnál is győzelemre segített Allah benneteket, mikor ti megalázottak voltatok. Féljétek Allahot! Talán hálásak lesztek.

124. Midőn mondod Mohamed a hívőknek: "Talán nem lesz elégséges a számotokra, ha az Uratok megsegít benneteket háromezer égből leküldött angyallal?"

125. "De igen! Ha állhatatosan kitartóak vagytok és félitek Allahot. Ám, még ha azonnal jönnek is ellenetek, Uratok akkor is megsegít benneteket ötezer jellel ellátott angyallal."

126. Allah csupán azért tette ezt, hogy örömhír legyen számotokra és, hogy megnyugodjon a szívetek. A győzelem csak Allahtól, a Hatalmastól és a Bölcstől jön.

127. És, hogy egy részt levágjon azok közül, akik hitetlenkednek, vagy a földre sújtsa őket. Továbbá azért, hogy csalódottan forduljanak vissza.

128. Neked Mohamed semmi dolgod ezzel. Vagy kiengesztelődve fordul feléjük, vagy megbünteti őket. Ők bizony bűnösök.

129. Allahé minden, ami az egekben és a földön van. Annak bocsát meg, akinek Ő akar és azt büntet meg, akit Ő akar. Allah Megbocsátó és Irgalmas.

Röviden: Az uhudi csatára felkészítvén a badri csatára emlékeztet, ahol a nagy túlerő ellen is sikerült győzni. Az uhudi vereség után azonban figyelmeztet, hogy továbbra is minden isteni elrendelés és nem a próféták tisztje a csodatevés.

Magyarázatok:

  • A 121. vers az uhudi csatára utal.
  • A 128-129. versek azt akarják mondani, hogy nem Mohamed tisztje ítélkezni.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr10016618020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása