Artúr iszlám blogja

002. A tehén XXX. (232-235. versek)

2021. június 04. 11:47 - Liberális Artúr

232. És ha elváltok az asszonyoktól, és az asszonyok a meghatározott határidőt elérték, abban az esetben, ne gördítsetek akadályt az elé, hogy ők ismét házasságok kössenek a volt férjeikkel, ha ők egymás között erről a megfelelő módon egyetértenek. Ez intelmül szolgálhat annak számára, aki közületek hisz Allahban és a Feltámadás Napjában. Ez tisztább és erényesebb a számotokra. Allahnak tudomása van róla, ám ti nem tudtok.

233. Az anyáknak két teljes évig kell szoptatni a gyermeküket - ez azokra vonatkozik, akik teljessé akarják tenni a szoptatást. A szoptató anyákról történő gondoskodás és ruházásuk az illendő módon a gyermek apjára hárul. Minden lélek csak képessége szerint kap feladatot. Az anya nem szenvedhet a gyermeke miatt, sem az, aki számára a gyermek született. Az örökösnek ugyanaz a kötelessége. Ám, ha kettejük közötti megegyezés és tanácskozás alapján a gyermek elválasztását akarják - ez nem tekinthető bűnnek velük szemben. És ha a gyermekeiteket dajkával akarjátok szoptatni - az sem tekinthető bűnnek veletek szemben - ha illendő módon megadjátok neki  a megállapodott járandóságot. és féljétek Allahot! És tudnotok kell, hogy Allah tudomással bír mindarról, amit ti tesztek.

234. És azok közületek, akik úgy halnak meg, hogy feleségeket hagynak hátra, ezek asszonyainak magukban négy hónapot és tíz napot kell várakozniuk. Miután elérik a megszabott határidejüket, nem róható fel bűnötökül az, amit magukban tesznek illendő módon. Allahnak tudomása van arról, amit ti tesztek.

235. Nem tekinthető bűnötöknek, ha jelzitek szándékotokat az asszonyok megkérésére, vagy ha magatokban elrejtitek. Allah tudja, hogy emlékezni fogtok rájuk. Ám ne kössetek velük titokban megállapodást, és csak illendőt mondjatok nekik! És ne határozzátok el a házasság megkötését, míg az írás el nem éri megszabott idejét. És tudnotok kell, hogy Allah tudja, mit rejt a bensőtök, óvakodjatok Tőle! És tudnotok kell, hogy Allah Könyörületes és Megbocsátó!

Röviden: Az újraházasodásról szól, valamint a szoptatásról.

Magyarázatok:

  • A 232. versben a "gyermek elválasztása" a szoptatásról leszoktatást jelenti.
  • A 235.vers a várakozási időt töltő nőkre vonatkozik.

Szójegyzék:

  • -
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr7616581552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása