Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja I. (001-009. versek)

2021. június 18. 19:08 - Liberális Artúr

001. Alif-lam-mim.

002. Allah! Nincs más isten, csak Ő, az Élő, az Önmagában Létező Örök!

003. Ő bocsátotta le Mohamednek a Koránt az Igazsággal, megerősítendő azt, ami előtte volt. És lebocsátotta a Tórát és az Evangéliumot,

004. korábban, útmutatásként az emberek számára. És Ő bocsátotta le a Koránt. Bizony azoknak, akik hitetlenkednek Allah Jeleiben, nekik kemény büntetés jár. Allah bizony Hatalmas és Ő a bosszú Birtokosa.

005. Allah előtt semmi sem maradhat rejtve sem a földön, sem az égben.

006. Ő az, Aki formát ad nektek az anyaméhekben úgy, ahogyan Ő akarja. Nincs más isten, csak Ő! A Hatalmas és a Bölcs!

007. Ő az, Aki lebocsátotta Mohamednek a Koránt. Ebben vannak olyan versek, amelyek nyilvánvalóak, ezekből áll az alapja, más versek pedig úgynevezett rejtettek. Ám azok, akiknek szívében ferdeség lakozik  ők azt követik belőle, ami több értelemmel bír - a széthúzást áhítozván - , és annak rejtett értelmezését áhítozván. Ám annak, értelmezését csak Allah ismeri. És azok, akik nagy jártasságra tettek szert a tudásban azt mondják: "Hiszünk benne, mindez a mi Urunktól való!" Ám csak az ésszel bírók okulnak az intésből.

008. Ők azt mondják: "Urunk! Ne kényszerítsd szíveinket elérni az Igazságtól azután, hogy megmutattad nekünk az Igaz, Egyenes Utat! És ajándékozz nekünk a Tőled származó kegyelemből! Hiszen Te vagy az Adományozó!"

009. "Urunk! Bizony Te vagy az emberek összegyűjtője a Feltámadás Napjára, amelyhez kétség nem férhet. Allah nem szegi meg az ígéretét."

Röviden: A mindenhatóságról és a szent iratokról; az egyértelmű és a szándékosan félreérthető vagy nem feltétlenül megérthető versekről.

Magyarázatok:

  • A 7. vers "rejtett" versei olyanok, mint pl. az első vers, amelyeket ember nem érthet, de olyanok is lehetnek, amelyek szándékosan félreérthetőek - ezek mögé próbálnak bújni a szabályok alól kitérni vágyók.

Szójegyzék:

  • Joachim (i. e. 1. század): Joachim és Anna voltak Mária szülei.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr9116597272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása