Artúr iszlám blogja

003. Joachim családja II. (010-020. versek)

2021. június 20. 08:34 - Liberális Artúr

010. Bizony azok, akik hitetlenkednek rajtuk nem segít sem vagyonuk, sem gyermekeik Allahnál, semmiben. Ők a Pokol tüzelője lesznek.

011. Mint a Fáraó népének szokása és azoké, akik előttük voltak - meghazudtolták a Mi Jeleinket. Így Allah büntetéssel sújtotta őket a bűneik miatt. Allah igen keményen Büntető.

012.  Mondd Mohamed azoknak, akik hitetlenkednek: "Bizony ti legyőzettek és a Pokolra gyűjtettek össze! Milyen szörnyű fekhely az!"

013. Holott jel volt a számotokra a két csapatban, amelyek találkozva összecsaptak. Az egyik csapat az, amelyik Allah Útján harcol, a másik hitetlen. És úgy látták a hívők, hogy amazok - szemlátomást - kétszer annyian vannak, mint ők; ám Allah azt erősíti meg az Ő segítségével, akit akar, Bizony ebben okulandó példa van azok számára, akik belátásra kész értelemmel bírnak.

014. Az emberek számára díszessé tétetett a vágyak szeretete: az asszonyok, a fiaik, és a mázsaszámra mért arany és ezüst és a pompás telivérek és a lábasjószágok és a szántóföld. Ezek mind csak az evilági élet élvezhető dolgai. Ám Allahnál van a legszebb visszatérés!

015. Mondd: "Adjak-e hírt ennél jobbról? Azoknak, akik istenfélők, az Uruknál kertjeik lesznek, amelyek alatt folyók folynak és örökké abban időznek majdan. Megtisztult feleségeik lesznek. És övék lesz Allah elégedettsége. Allah tudással bír az Ő szolgáit illetően."

016. Azok, akik azt mondják: "Urunk! Mi hiszünk. Így bocsásd meg nekünk bűneinket és védj meg minket a Pokol büntetésétől!"

017. Ők az állhatatosan kitartók, és az igazak, és az alázatosak, és az adakozók, és a hajnalhasadás előtt bocsánatkérők.

018. Allah tanúsítja, hogy nincs más isten, csak Ő! És az angyalok is tanúskodnak erről és a tudás birtokosai is. Az Igazságosság talaján állva. Nincs más isten, csak Ő! Ő a Hatalmas és a Bölcs!

019. Bizony a vallás Allahnál az Iszlám! Bizony azok, akiknek a Könyv adatott, csak azután különböztek össze, miután a tudás elérkezett hozzájuk. És tették ezt egymás iránti fenekedésből. Aki azonban hitetlen Allah Jeleivel szemben annak tudnia kell, hogy Allah gyorsan számon Kérő!

020. Ha vitát kezdeményeznek veled Mohamed mondd: "Alávetem magam Allahnak. És azok, akik követnek engem ők is ezt teszik." És mondd a zsidóknak és a keresztényeknek, akiknek a Könyv adatott és a pogányoknak: "Alávetitek magatokat?" És ha alávetik magukat akkor az Egyenes Úton vezéreltetnek. Ám, ha elfordulnak, úgy terád csak a küldetés továbbadása tartozik. Allah tudással bír az Ő szolgái felől.

Röviden: A 10-12. versek elmondják, hogy a hitetleneknek rossz lesz, pedig a 13. vers példája bizonyíték lehetne és a 14-15. versek cserébe jót ígérnek. A többi vers ezért azt kéri, kövessük az iszlámot.

Magyarázatok:

  • A 13. vers a badri csatára utal (ld.: 2:154).

Szójegyzék:

  • Igazságosság (bilqisti). Nem azonos az Igazsággal (haqq); Allah igazságos ítélkezésére utal.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr5916598258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása